Moto X er den første Google-telefonen

Google har endelig fått sin egen "iPhone", og den skal produseres i Texas.

Den amerikanske mobilprodusenten, Motorola ble kjøpt opp av Google for nesten to år siden, men siden har det vært stille fra firmaet som i fordums tid var en pionér innen mobilteknologi.

Nå har Motorola presentert den første smartmobilen etter Google-overtagelsen, Moto X. Mens Googles Nexus-telefoner fra Samsung, LG og HTC har vært eksempler på Googles «rene» visjon for Android-styresystemet, er Moto X den første rendyrkede Google-mobilen hvor søkemotorgiganten har hatt 100% kontrol over både software og hardware.

Moto X er med andre ord det tetteste Google noensinne kommer på Apples iPhone. Med den forskjellen at Moto X faktisk skal produseres i USA på en fabrik i Texas. Hvilket også gjør Moto X kan by på et konsept som vi allerede kjenner fra bilbransjen:

De som kjøper en Moto X vil nemlig kunne designe sin egen telefon, på samme måte som når man bestiller en splitter ny bil med rød lakk og svarte skinnseter, eller sølvgrå med beige interiør. Moto X kommer således med 18 forskjellige bakcover, man kan velge mellom 7 forskellige farger på ringen omkring kameraet og knappene, og man kan selv bestemme, om fronten skal være hvit eller sort, pluss en rekke andre parametre.

Designmessig er Moto-X rund i kantene og baksiden kurver enda mer enn HTC One, hvilket har gjort at Motorola måtte utvikle et kurvet batteri for å utnytte plassen under coveret.

Ifølge Gizmodo.com, som har prøvd telefonen er Moto X lynrask. Den kommer «kun» med en Snapdragon S4 Pro dual-core processor, men har i alt åtte prosessor-kjerner, da den også er utstyrt med en quad-core Adreno 320 GPU som grafikkchip, samt to mindre prosessorer, som tar seg av andre faste oppgaver.

Google har nemlig bygget inn en rekke «always on»-funksjoner i Moto X, deriblant stemmestyring. Telefonen skal først læres opp til å gjenkenne brukerens stemme, og deretter kan man styre Moto X bare ved å si «OK, Google Now» for å komme i gang. Deretter vil man ha mulighet til å stemmestyre en rekke kjente Google-funksjoner som email, kart og søk.

Det er dessverre uvisst om og når Moto X kommer til Norge. I USA slippes den til forbrukerne via operatøren AT&T, til en pris på USD 250 for 32 GB modellen. Men det er med to års binding, så hvor mye Moto X kommer til å koste uten operatør er vanskelig å si, men vi snakker nok om minst 5.000 kroner ink moms, om mobilen noen gang skulle dukke opp på det norske markedet.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean (vil snart bli oppgraderet til 4.3)
Skjerm: 4,7″ 1184 x 720, 316 ppi
Prosessor: 1,7 GHz dual-core Snapdragon S4
Minne: 2 GB / 16 eller 32 GB
Trådløst: 4G LTE, NFC, trådløs opladning
Batteri: 2200 mAh

Les videre
Exit mobile version