iPhone-salget stagnerer

Salget av iPhone er i ferd med å flate ut, viser ferske kvartalstall fra Apple.

(Foto: Produsenten)

Tirsdag kunngjorde Apple tallene fra deres første finanskvartal, som endte 26. desember. Og tallene kan være skuffende lesning for mange Apple-fans og investorer.

Apple-sjef Tim Cook kune fortelle at de har solgt 74.8 millioner iPhone-mobiler, sammenlignet med 74,5 enheter millioner samme periode i fjor. Selv om 74.8 millioner er en betydelig mengde mobiler, er det et lavere tall enn forventet.

Det liker ikke analytikerne på Wall Street: De hadde nemlig forventet et salg på 76,3 millioner enheter. I stedet rapporterer Apple nå den laveste veksten i salget siden 2007, da den den første iPhone kom på markedet.

Spår lavere inntekter
I tillegg til skuffende resultater i første kvartal, nedjusterer Apple forventningene fra rundt 55 til 50-52 millionerer solgte enheter i neste kvartal. Dette skal komme av økonomiske utfordringer på det kinesiske markedet, spesielt i Hong Kong.

Som følge av de lavere salgstallene forventer Apple også en svak nedgang i inntektene, for første gang siden 2003. Tim Cook peker på en sterk amerikansk dollar, samt globale økonomiske problemer, som grunnlag for at resultatene er blitt svakere enn antatt.

Kilde: cnet.com

Les videre
Exit mobile version