iPhone 6 kan spille av 4K video

A8-prosessoren i iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan håndtere avspilling av video i Ultra HD-oppløsning.

Det er ingen offisiell funksjon i verken iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, og de to telefonenes skjermer støtter heller ikke visning av 4K-oppløsning, men ikke desto mindre er den nye A8-prosessoren i de aktuelle iPhone-modellene i stand til å håndtere og spille av video i 4K-format – altså i UHD-oppløsning på inntil 4.096 x 2.160 piksler. Det skriver nettstedet The Unofficial Apple Weblog.

Bloggen har avslørt muligheten for 4K-avspilling i samarbeid med softwarefirmaet Softorino, som står bak Mac-app-en WALTR. Denne appen, som skal installeres på brukerens Mac-datamaskin, ikke på mobilen, lar deg overføre video- og musikkfiler som ellers ikke støttes av iPhone – som FLAC og MKV – til mobiltelefonen utenom iTunes.

Det er bare at dra mediefilen over i WALTR-app-en, så blir den overført til din iPhone ved neste synkronisering og kan avspilles på mobilen via telefonens egen Musikk- eller Video-app. (Her kan du skaffe deg app-en WALTR og lese i detaljer hvordan den virker).

Og det har folkene fra Softorino nå også forsøkt med videofiler i 4K-format, og det fungerer helt sømløst uten feil og avbrytelser. Derfor spør både app-utvikleren og bloggen seg selv, hvorfor Apple har bygget 4K-støtte inn i en av hjørnestenene i sin teknologiske arkitektur, hvis ikke firmaet har tenkt seg å lansere produkter som offisielt støtter 4K-avspilling en gang i fremtiden.

Den nåværende Apple TV, som kan spille av Full HD-video i 1080p oppløsning, er basert på Apples A5-prosessor, så kanskje vi kan vente oss en opdatert Apple TV-modell med 4K-avspilling basert på den nyeste A8-prosessoren? Lanseringen av iMac Retina 5K har i hvert fall demonstrert at Apple fokuserer på høy bildekvalitet.

Hvad tror du? Vil vi snart se et eller flere 4K-produkter fra Apple?

Under kan du se Softorinos egen demonstrasjon av 4K-avspilling på iPhone 6.

Les videre
Exit mobile version