Nyhet

Huawei hardt presset av boikott

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.

Det er ingen hemmelighet at den amerikanske boikott av Huawei kraftig påvirker salget av selskapets mobiltelefoner i negativ retning. Og 2021 ser ut til å bli enda verre. Det skriver mediet NikkeiAsia.

Derfor har Huawei informert sine viktigste leverandører av komponenter til selskapets smarttelefoner, at ordremengden i 2021 vil falle med mer enn 60%. Huawei planlegger nå å produsere mellom 70 og 80 millioner smarttelefoner i år, i motsetning til 189 millioner mobiltelefoner i 2020.

Både Apple og Samsung er større

I 2020 falt Huawei ifølge tall fra analyseinstituttet IDC tilbake på plassen som verdens nå bare tredjestørste produsent av smarttelefoner, bak Samsung og Apple på henholdsvis første- og andreplass, og det er god grunn til å tro at kineserne fortsatt vil tape kampen om markedsandeler hvis den amerikanske boikott ikke oppheves.

I november solgte Huawei den selvstendige avdelingen som produserer smarttelefoner under Honor-navnet til et kinesisk konsortium, og det går også rykter om at Huawei har planer om å trekke seg helt fra mobilmarkedet, skriver NikkeiAsia. Noe som Huaweis toppsjef, Ren Zhengfei, likevel har benektet.

Les videre
Exit mobile version