Nyhet

Google og Apple går sammen i kampen mot Korona

Ved hjelp av Bluetooth-teknologi med kontaktsporing håper de to gigantene å begrense spredning av koronaviruset.

Myndigheter, forskningsmiljøer og helsepersonell verden over jobber på spreng for å få kontroll på COVID-19-pandemien. Men også teknologiselskapene vil spille en viktig rolle for å bekjempe viruset og redde liv.

Google og Apple har allerede kunngjort en felles front i kampen mot Koronaviruset: Stikkordet her er kontaktsporing via mobilen, som kan brukes til å identifisere hvem som er smittet av Korona, deres bevegelser og ikke minst, hvilke andre personer de har vært i nærheten av.

Et tenkt scenario vil være at appen sporer brukernes posisjon via GPS, og deretter anvender Bluetooth for å registrere når to mobiler kommer innen to meter fra hverandre. Deretter vil du motta et varsel dersom du har vært i nærheten av en person med kjent Korona-smitte.

Nytt samarbeid

For å oppnå dette kreves det naturligvis tett samarbeid mellom mobilprodusenter og app-utviklere. I starten av mai vil Apple og Google derfor slippe ny programvare (API) som gjør det mulig å oppdage kontakt mellom iOS-enheter og Android-enheter. Denne programvaren kan tas i bruk i apper fra offentlige helsemyndigheter.

I tillegg jobber begge selskapene med en ny og bredere Bluetooth-basert kontaktsporingsplattform, som skal fungere på tvers av mange forskjellige operativsystemer.

Det vil i stor grad være opp til den enkelte mobilbruker om de vil laste ned appen og delta i ”dugnaden”. Google og Apple er også nøye med å understreke at personvern og sikkerhet er tatt høyde for i utviklingen av de nye verktøyene.

Obs! Den kommende smitteappen fra Folkehelseinstituttet (FHI) er så langt Lyd & Bilde kjenner til, utarbeidet i forkant av det nye grensesnittet fra Google og Apple.

Kilde: Google pressemelding

Les videre
Exit mobile version