Årets gadgets

  Morsomme og praktiske smådingser får oss til å gå i spinn, og vennene dine grønne av misunnelse. Her er årets produkter som alle har råd til.

I disse krisetider er det mange som tenker seg om før de investerer i en ny hjemmekino. Derimot virker det som om vi trøstekjøper småelektronikk der man ikke trenger å tenke så mye eller knuse sparegrisen for å få råd til utgiften. Det er nok derfor vi blir så opprørte over mobiltelefoner. Det har blitt et livsstilsprodukt som vi faktisk kan kjøpe på impuls og få oppmerksomhet for når vi trekker den frem. Årets modeller har blitt koblet til medienettverket hjemme og den utviklingen ser ut til å fortsette i 2010. Vi har også sett nye, interessante operativsystemer for mobiler der Googles Android er det mest interessante.
Blant de klassiske GPS-navigatorene har det ikke skjedd så mye det siste året, i det minste ikke i Skandinavia. Ute i Europa begynner de imidlertid å bli tilkoblet Internett for å få tilgang til fersk informasjon om trafikksituasjon, parkering, interessepunkter og kontaktopplysninger. I 2010 kommer det modeller som skal fungere også i Sverige.

Det som derimot har skjedd, er at det har kommet ordentlige GPS-applikasjoner til iPhone. Med samme programvare og kart som finnes i ordentlige GPS-navigatorer, kommer de nok til å kjenne konkurransen fremover. Også andre applikasjoner blir stadig mer proffe på iPhone og kjente varemerker dukker stadig oftere opp i App Store. Det er derfor ingen overraskelse at iPhone 3GS er årets gadget – den er jo bare så mye mer enn en mobiltelefon.
Gjennom 2009 har over hundre fantastiske smådingser passert gjennom testlabben. Men her kommer våre absolutte favoritter.

Les videre
Exit mobile version