Nyhet

Apple lanserer watchOS 9

Snart kan du oppdatere Apple Watch og få bedre funksjonalitet.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.44.53

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.44.53

Apples smartklokke er den bestselgende smarte klokken i flere år på rad. En av grunnene til at den er en suksess, er at Apple er ganske flinke til å oppdatere operativsystemet til smartklokkene. Sånn kan selv de med eldre utgaver av Apple Watch, dog ikke for gamle, holde seg oppdatert på nye funksjoner.

Som her, i Apple Watch OS9, hvor de vanlige oppdateringen også denne gangen inneholder en rekke nye kosmetiske oppgraderinger. Sånne som gir brukere utvidet funksjonalitet og muligheten for å endre utseende i apper på skjermen.

Det har de gjort denne gangen også i OS9, men et par av de nye funksjonene er verdt å merke seg.

«Brukere verden over elsker Apple Watch fordi klokken hjelper dem med å holde kontakten med kjente og kjære, holde seg mer aktive i hverdagen og ta bedre vare på helsen sin», sier Apples driftssjef, Jeff Williams. «Når watchOS 9 blir lansert til høsten, vil det gi Apple Watch-opplevelsen et stort løft, med vitenskapelig validert innsikt om trening, søvn og hjertehelse. Samtidig kan brukerne sette sitt eget preg på Apple Watch ved å tilpasse den på nye, kreative måter.»

Fitness

Apple har fått kritikk for at treningsappen ikke alltid er like gjennomført, og heller ikke like hard core som noen av brukerne. De mener de at de gjør noe med i OS9, som ikke bare har fått utvidet funksjonalitet, men også analyserer løpestilen. Vertikal oscillering og hvor mye man svinger med armene, er blant bevegelsene som analyseres, og sendes tilbake til løperen som forslag til forbedringer. Progresjonen kan man følge med på i appen, enten på klokken, eller på en iPhone. Appen foreslår også restitusjon, og følger som vanlig med på pulsen.

Fitness-appen fungerer også om man ikke har en Apple Watch, det holder å ha en nyere iPhone med seg på løpeturen.

Hjertefrekvens

I OS9 finnes det også oppdateringer i søvnappen, som registrerer og viser REM-søvn, når man sov dypt og så videre, men for mange er hjertemonitor minst like viktig. Apple Watch kan passe på og melde fra hvis det skjer noe mer hjerterytme, flimmer eller andre uregelmessigheter. Den passer også på at man tar medisinene sien, i riktig mengde, og til riktig tid. Man skal bare behøve å skanne etiketten, så legges medisinen til i appen, som passer på at man ikke hopper over en medisin.

Appen kan også fortelle om noen medisiner ikke bør tas sammen med andre, hvilke som ikke bør tas sammen med alkohol,. og mange andre varsler.

WacthOS9

Fra pressemeldingen:

Andre oppdateringer i watchOS 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les videre
Exit mobile version