Nyhet

Apple lanserer ny iPad Pro

iPad Pro kommer med raskere M2 prosessor, ProRes-video og Wi-Fi 6E.

Apple iPad Pro lifestyle 221018

Apple iPad Pro lifestyle 221018

Helt siden Apple iPad Pro første gang ble presentert, har den vært et verktøy for profesjonelle fotografer, videografer, illustratører og andre kreative profesjoner, hvor en kraftig maskin kombineres med en pekeskjerm og en pekepenn.

Det er også tilfelle med den nye 2022-modellen av iPad Pro, som også denne gangen leveres med enten en 11- eller en 12,9-tommers skjerm.

Apple kaller den høyoppløste mini LED-skjermen på 12,9-tommers utgaven en Liquid Retina XDR-skjerm, mens 11-tommeren har en litt enklere Liquid Retina-skjerm, dog med den samme oppløsningen på 264 ppt.

Apple iPad Pro 12,9. og 11». Foto: Apple

Mens skjermen er de samme som vi kjenner fra testene av 2021-modellene, er motoren på innsiden oppgradert med Apples nyeste M2-prosessor.

Den har 8-kjerners CPU og Apple hevder den er opptil 15 prosent raskere enn forrige generasjon med M1-prosessoren. Litt viktigere for mange profesjonelle, er nok at lovnaden om bedre ytelse og effektivitet, med en 10-kjerners GPU som skal ha opptil 35 prosent raskere grafikkytelse. Det kan faktisk utgjøre en forskjell når man jobber med grafikkrevende oppgaver.

Apple iPad Pro uMake. Foto: Apple

Den nye M2-prosessorens 16-kjerners Neural Engine kan utføre 15,8 billioner instruksjoner per sekund, for de som lurer, er det i følge Apple hele 40 prosent mer enn M-prosessoren i forgjengeren klarte. Det er egentlig ganske oppsiktsvekkende, fordi det betyr at den nye iPad Pro, faktisk kan være raskere på krevende oppgaver enn en MacBook Pro.

Med støtte for AppleProRes-video, kan man oppleve at transkoding og går mye kjappere, og med en økning av minnebåndbredde til 100 GBps, og opptil 16 GB med fellesminne (iPad Pro med 1TB eller 2TB), bør 2022-modellen være enda bedre på multitasking med krevende oppgaver.

Det skal vi uansett finne ut i en kommende test.

Apple iPad Pro Stage. Foto: Apple

Andre ting som er verdt på merke seg med 2022-modellen, er Wi-Fi-støtte for Wi-Fi 6E opptil 2,4 Gbps, og USB-C med Thunderbolt som støtter betydelig raskere overføringshastighet, og at Apple Pencil er aktiv når den er 12 mm over skjermen, sånn at det blir lettere å tegne eller retusjere med bedre presisjon.

Apple iPad Pro DaVinci Resolve. Foto: Apple

iPad Pro kan bestilles fra 18. oktober og prisene er som følger (fra Apples pressemelding):

Andre funksjoner (fra Apples pressemelding):

 

Les videre
Exit mobile version