Nyhet

Apple introduserer Self Service Repair i 2022

Fra neste år vil Apple selge originale reservedeler til private brukere samt tilby verktøy og brukerveiledning, slik at man selv kan reparere sin iPhone.

Frem til nå har alminnelige forbrukere vært nødt til å gå til et autorisert Apple-verksted, hvis f.eks. kameraet eller skjermen på mobilen skulle gå i stykker.

Men nylig kom Apple med en overraskende nyhet. Fra neste år åpner de for at alle kunder – hvis de føler seg i stand til å gjøre det – kan reparere sin iPhone 12 eller iPhone 13. Og det inkluderer muligheten til å kjøpe originale reservedeler direkte fra Apple, samt tilgang til originale verktøy og brukerveiledning.

Apples kommende «selvhjelpsbutikk» vil tilby mer enn 200 individuelle reservedeler og verktøy. (Foto: Apple)

I første omgang er det nye Self Service Repair-programmet kun tilgjengelig for amerikanske brukere, men i løpet av 2022 vil brukere i flere land få tilgang til muligheten. I tillegg vil man kunne kjøpe reservedeler for å selv reparere sin Mac, så lenge den er utstyrt med Apples egen M1-prosessor.

Videre gir Apple kundene muligheten til å selv bytte ut skjermen, batteriet og kameraet på sin iPhone, og kunder som returnerer brukte deler til gjenbruk vil få tilskudd til kjøpet sitt.

Det foreløpig ikke sagt noe om prisene på veiledning og reservedeler. Derfor vet vi heller ikke om det lønner seg for kundene å forsøke å fikse sine egne produkter.

Les videre
Exit mobile version