Gratis oppdatering til Olympus toppkamera

Snart kan du styre kameraet fra PC-en, for OM-D E-M1 får mange nye funksjoner som du kan laste ned gratis.

Moderne kameraer er små datamaskiner, og Olympus toppmodell er intet unntak. Den 16. september kommer en programvareoppdatering, som gir kameraet en rekke nye funksjoner.

Les testen her.

Da lanseres også en utgave av E-M1 i sølv. Men både dagens utgave i sort og den sølvgrå som kommer i oktober, kan bruke den nye programvareoppdateringen som inneholder en rekke nye funksjoner.

Som tethered fotografering, hvor proffene kan koble kameraet direkte til datamaskinen via USB og se søkerbildet direkte på dataskjermen,  og så styre kameraet  fra datamaskinen via Olympus Capture.

I versjon 2.0 av firmwaren, får man også Digital Shift, som lar deg justere perspektiv og rette opp fallende linjer hvor du kan se effekten direkte i kameraet , og vri kontrollhjulene til  justeringen er ferdig. Digital Shift passer blant annet for arkitekturfotografer som nå slipper etterbehandling eller spesialobjektiver (tilt-shift-objektiver)

Søkerforsinkelsen er forbedret fra 29 ned til 16 millisekunder, og kameraet får to nye kunstfiltre som Partial Colour ,hvor du kan velge en farge på sorthvitt bakgrunn, og Vintage som gir en nostalgisk tone i bildet.

En oppgradert versjon av Ol.Share er også klar, som lar deg koble kameraet trådløst til en smarttelefon via kameraets Wi-Fi. Da kan du se Live View-bilder på skjermen på mobilen, ta bilder, styre innstillingene P, A, S og M, kan du nå også aktivere selvutløser og intervallbildeopptak (time lapse).

 

 

Les videre
Exit mobile version