Tre nye Xperia-mobiler

Sony satser hardt med kameramobiler i toppklassen.

Etter forvirringen med Z4, som viste seg å bli hetende Z3+ her i Europa, er nummerordningen nå fikset. På IFA-messen i Berlin ble det vist frem ikke mindre enn tre nye modeller.

Først ut er den vanlige Xperia Z5. Den store nyheten i serien er en nyutviklet kamerasensor på 1/2,3 tomme med hele 23 megapiksler samt en optikk med blender 2,0. Den fokuserer på 0,03, raskere enn et blunk, hvilket sies å være verdens raskeste autofokus. Kameraet skal gi bedre bilder i dårligere lysforhold og gi mindre bildestøy.

Formgivningen er oppdatert og mobilene har fingeravtrykkleser på siden, samt en vanntett USB-tilkobling uten luke.

Xperia-serien har en 64-bits åttekjerners Snapdragon 810-prosessor, 32 GB lagring og QuickCharge 2.0 for lynrask lading.

Den vanlige Z5 har en 5,2 tommer stor skjerm og blir tilgjengelig i hvitt, grafikksort, gull eller grønn. Lanseres i oktober til 6.990 kr.

Vill man ha en litt mindre mobil skal man kikke på Z5 Compact. Den har samme ytelse, men en 4,6 tommers skjerm. Den blir tilgjengelig i hvitt, grafittsort, gul eller korall. Kommer i september til 5.690 kr.

 

Til slutt får vi en flaggskipmodell kalt Z5 Premium som har en 5,5 tommers skjerm med oppsiktsvekkende 4K-oppløsning. Alt bildemateriale skaleres opp til 4K og kameraet filmer selvsagt i 4K.

Sony sier at til tross for den høyoppløste skjermen, skal det kraftige 3430 mAh batteriet holde i to dager. Z5 Premium har en glatt i stedet for matt overflate og blir tilgjengelig i svart, gull eller krom. Prisen blir 7.990 kroner ved lanseringen i november.

https://www.youtube.com/watch?v=8AsihR-MCig

Les videre
Exit mobile version