Philips byr på en lysere TV-tilværelse

Philips har tatt Ambilight-konseptet sitt et steg lengre, og resultatet heter Ambilux!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Philips er kjent for avanserte TV-er med kraftig bildebehandling, men kanskje fremfor alt berømt for sitt Ambilight omgivelseslys – fargelysdioder på baksiden av skjermen, som lyser opp veggen bak TV-en med matchende fargelys som skifter i takt med handlingen på skjermen. Ambilight-lyset er med på å forsterke kontrastopplevelsen, og kan i mange tilfeller sies å heve innlevelsen et hakk eller to.

Ambilux gir en mye større Ambilight-opplevelse enn før.

Nå har Philips tatt Ambilight til et nytt nivå. Selv kaller de det Ambilux, men det er fristende å bruke benevnelsen «Ambilight XL» for dette er alt hva vi kjenner fra før, bare mye større, og mer nøyaktig.

Ambilux bruker ikke vanlige lysdioder, men 9 små DLP-baserte «picoprojektorer» som projiserer fargelys opp på veggen. Dette gir en mye sterkere, mer nøyaktig fargegjengivelse som også er større i areal enn tidligere. For å gi maks uttelling anbefales det at TV-en settes ca 20 centimeter ut fra veggen.

Ambilux-lyset har en rekke ulike moduser tilpasset alt fra filmtitting til musikk og TV-spill, med varierende intensitet og «oppløsning» på bakgrunnsbildet. Bruker du lyset ved musikkavspilling vil det skifte farger og mønstre i takt med musikken.

Vi fikk systemet demonstrert på IFA-messen, og det må absolutt sies å gi en kul effekt. Spesielt til TV-spill, hvor de aktivt skiftende bakgrunnsfargene drar deg tettere inn i handlingen.

Philips 8900 med Ambilux er forøvrig en fullblods 4K-TV med Pixel Precise Ultra HD bildebehandling, Android operativsystem og Quad Core prosessor som sørger for at smarttjenestene går kjapt. TV-en som vises på IFA er en tidlig versjon og den ferdige TV-en forventes å komme for salg i løpet av 4. kvartal 2015 i følge Philips.

https://www.youtube.com/watch?v=fzsWAdSsfZY

Les videre
Exit mobile version