Flere 4K-nyheter fra Sony

Sony vil også være med på bue-leken og lanserer en kurvet versjon av sin 4K toppmodellen X9: Bravia S90B.

Buet. Kurvet. Curved UHD TV. Et begrep som går igjen overalt hvor vi ferdes på IFA-messen. Samsung fikk kanskje ballen til å rulle på CES I januar, men nå ser det ut til at de aller fleste TV-produsentene vil kaste seg på denne trenden.

Deriblant Sony, som viste frem sin to nye modeller med bueform: Bravia KDL-75S90B og 65S90B. Sony-skjermene på henholdsvis 75 og 65 tommer har en noe svakere kurve enn de fra Samsung, angivelig for å unngå forvrengning i bildegeometrien. Spesifikasjonene er ellers like som for Bravia X9-serien, hvilket bør borge bra for bildekvaliteten. Lydgjengivelsen er også god tatt hånd om, med et 4.2-kanals “multivinkel Live Speaker-system”, som bruker separate høyttalerenheter peker i ulike retninger for å gi simulert surroundlyd.

Endelige priser på S90-serien er ikke klare, men forventes å ligge noe over X9005-serien. Den vil være tilgjengelig i butikk, og I Sonys egen nettbutikk fra begynnelsen av oktober.

Få med 4K-filmer på kjøpet

Sony har også slått et lite, men hederlig slag for de som vurderer kjøp av ny 4K-TV, men bekymrer seg for mangelen på innhold. De som kjøper en Bravia X9/S9 får nå med 5 filmer i ekte 4K-kvalitet fra Sony Pictures Entertainment. . De fem filmene velges ut fra et utvalgt av ti titler (Battle: Los Angeles, Captain Philips, Ghostbusters, Moneyball, Premium Rush, Salt, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2, Patriot og Total Recall) og leveres på en harddisk som kun kan brukes av Bravia-skjermene.

Sony Bravia KDL-79X9005B

Bravia 79X9005B

De kurvede skjermene er egentlig de eneste virkelige nyhetene fra Sony på TV-fronten her på messen, men de viser også en ferdig versjon av storebroen i X9-serien, 78-tommeren Bravia 79X9005B. Denne kommer nå for salg og vil koste i underkant av 80.000 kroner. Rundt tusenlappen per tomme altså.

Gigantisk 4K-bilde

De som drømmer om virkelig stort 4K-bilde i hjemmekinoen, titter nok heller retning av Sonys splitter nye 4K-projektor VPL-VW300ES. Med en pris på 60.000 kroner er den Sonys hittil rimeligste projektor med SXRD 4K-teknologien, som er en nedskalert versjon av deres profesjonelle 4K kinoprojektorer.

Vi fikk ta en titt på denne i lukket, lyddempet og bekmørkt rom. Og her kom 4K-oppløsningen virkelig til sin rett: Projisert på et 150-tommers 16:9 lerret og med en sitteavstand på knappe to meter, fikk man et bilde som kan fylle synsranden uten å gi tegn til synlige piksler eller rutemønster. Sony melder for øvrig at den nye 4K mediaspilleren FMP-X5 vil være kompatibel med VPL-VW300ES, slik at man kan få ekte 4K-innhold (deriblant Netflix 4K) opp på lerretet.

Les videre
Exit mobile version