Unikt kamera til smartmobilen

Med de små DSC-QX100 og DSC-QX10, har Sony skapt et nytt segment. De bittesmå kameraene klipses fast i smartmobilen og overfører bildene trådløst og direkte.

Det virker både smart og dristig, å lansere noe så unikt som tilbehør til smartmobilen og nettbrettet. Sony QX100 og QX10 er to varianter over samme friske tema: Et lite kamera formet som et zoomobjektiv, som festes på mobilen og leverer langt bedre bildekvalitet – med zoom, enn en mobil får til.

En liten brakett hektes på mobilen, slik at man kan feste kameraet på baksiden, og bruke mobilens skjerm som søker og fjernstyring av kameraet. Med en app har man også kontroll over innstillinger og eksponering, og man kan overføre bilder og video rett til mobilen når man ønsker.

QX100 og QX10 fungerer også når de er koblet løs fra mobilen, og med eget batteri og minnekort, kan man ta bilder fra umulige vinkler, som lagres lokalt men vises på mobilskjermen, hvis man ønsker.

QX100 er rettet mot entusiastene og har samme type 1-tommers bildebrikke som i det kritikerroste Sony Cyber-shot RX100, med 20 megapiksler og 28-100mm zoom, med lysstyrke f1,8-4,9, Den vil ventelig koste under 4000 kr, når den er i markedet i løpet av september.

QX10 er litt større for å få plass til en 10 z zoom på 25-250mm, og bruker en 1/2.3-tommers (7.76mm) bildebrikke på 18 megapiksler. Den er ventet å koste under 2000 kr.

Sony kommer også til å lansere deksler til de mest populære mobilene, som har feste for QX-kameraene integrert, slik at man kjapt kan klikke dem sammen uten å bruke en separat festebrakett.

Fra pressemeldingen:

 

Les videre
Exit mobile version