Smartere mellomklasse-mobil fra Sony

Xperia XA2 gir deg betydelig mer for pengene enn forgjengeren

(Foto: Produsenten)

For ett og et halvt år siden testet vi Sonys mellomklasse-mobil Xperia XA. Vi elsket utseendet og gledet oss til å teste den. Men i virkeligheten ble vi skuffet over skjermoppløsning, kamera og ytelse. Nå kommer oppfølgeren Xperia XA2 som ser ut til å rette opp alle manglene. Eller som Sony sier «en super-mellomklasse smarttelefon».

Designet har blitt oppdatert med en mer spektakulær kant-til-kant-skjerm med avrundede kanter. I motsetning til tidligere Xperia-modeller sitter ikke fingeravtrykksleseren på strømknappen på siden, men baksiden slik som hos de fleste konkurrenter. Telefonen er tilgjengelig i fargene sølv, svart, blå og rosa.

 

Tilgjengelig i en rekke flotte farger (Foto: Sony Mobile)

Dimensjonene har blitt større og vekten har økt. Dette gir plass til en større skjerm, som også har fått betydelig høyere oppløsning. I tillegg til mye kraftigere batteri, som burde gi lengre batteritid.

Hvert fall nå som man har fått en nymoderne kraftbrikke: Snapdragon 630-prosessoren. Sammen med Sonys Smart Stamina-teknologi, Battery Care som lader forsiktig, og selvølgelig også hurtigladning.

 

Moderne utside og innside (Foto: Sony Mobile)

Kameraet har også fått en god oppgradering med en Exmor RS-sensor, 23 megapikslers oppløsning, 4K-film og slow-motion i 120 bilder per sekund. Selfie-kameraet har fått 8 megapikslers oppløsning og har 120 graders vidvinkel for gruppebilder.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 8.0 Oreo
Skjerm: 5,2-tommer 1920 x 1080
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 630
Minne: 3 GB RAM, 32 GB lagring (+ microSD, max 256 GB)
Kamera: 1/2.3” 23 Mp + 8 Mp
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac, Bluetooth 5.0, NFC
Batteri: 3300 mAh
Mål: 142 x 70 x 9,7 mm
Vekt: 171 g

Sony Xperia XA2 lanseres i februar for 3490 kroner.

 

 

 

 

Les videre
Exit mobile version