LG kvantifiserer LCD-teknikken

Under CES i Las Vegas presenterer LG en 4K ULTRA HD-TV med quantum dot-teknologi.

Quantom dot (også kalt kvanteprikker) er en forbedring av LCD-teknologien, som gjør TVen i stand til å vise et bredere fargespekter og forbedret fargemetning sammenlignet med en vanlig LCD-TV.

Selv om LG og deres panelfabrikk LG Display gjør et stort nummer ut av OLED om dagen, er de ikke klare for å gi slipp på LCD med det første, og nå vil de ta i bruk den nye teknikken på en ny 2015 4K LED-LCD modell.

Den nye LG-skjermen har en quantum dot-film med nanokrystaller foran baklyset, og dette gjør at både fargegjengivingen og lysstyrken forbedres. De 2-10 nanometer små kvanteprikkene øker fargerommet med over 30 prosent sammenlignet med en vanlig LCD-skjerm. Dette er ideelt for innhold i 4K-oppløsning, hevder LG. Kombinert med LGs IPS-paneler som er kjent for sin brede innsynsvinkel, håper LG å gi nytt liv til LCD-teknologien, ved siden av satsingen på OLED.

– Quantum dot tar LCD-teknologien til et helt nytt nivå med sin egenstående fargegjengivelse. Når vi nå legger til 4K ULTRA HD LCD-TV med quantum dot-teknologi til vårt eksisterende sortiment av prisbelønte OLED-TVer og tradisjonelle LCD-TVer, havner vi i den unike posisjonen hvor vi kan tilby markedets mest innovative og varierte TV-utvalg – og dette vil gi forbrukerne større valgfrihet, sier Erik Ahsgren, nordisk produktspesialist for Home Entertainment i LG Electronics.

Pris og størrelse på den nye kvante-TVen er ennå ukjent, men mer info kommer sannsynligvis under LGs pressekonferanse mandag.

Les videre
Exit mobile version