Nyhet

Messebilder fra Soundsociety 2024

Den årlige Soundsociety-messen var flyttet til København, og det var fullt hus i de mer enn 30 demorommene hele helgen.

(Foto: John Alex Hvidlykke)

Helgens Soundsociety hi-fi-messe var den sjette i rekken. Men det var første gang den ble arrangert i København. I år hadde arrangøren Bülow:Steensen valgt å flytte messen fra hjembyen Aarhus til hovedstaden.

Gjennom lørdagen og søndagen tok i alt 1500 besøkende turen til Hotel Scandic Sluseholmen for å se hi-fi i den tyngre enden av skalaen.

Selv om dette er litt færre enn de 2000 som besøkte fjorårets messe i Aarhus, er Maria Kavitha Frish Ramussen fra Bülow:Steensen fornøyd. Og hun forteller at også utstillerne har vært svært fornøyde.

For selv om besøkstallene ikke satte nye rekorder, var de fleste demorommene stappfulle gjennom hele helgen. Og i de mest populære rommene måtte de besøkende stå i kø for å få plass til neste demo.

Og så var messen åpen! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Hi-fi i millionklassen

<
>
Dyrt, men herlig! Audiovector R6 Arreté, Mark Levinson og Kalista. CD-spilleren var den dyreste komponenten. Den kostet godt over en halv million kroner! (Foto: John Alex Hvidlykke)
<
>
Det er vanskelig å få god lyd i små møterom. Gato Audio hadde løst problemet ved å spille diagonalt. Det fungerte overraskende bra. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Tre festsaler med hi-fi

Hotellet var utformet noe annerledes enn Hotel Royal i Aarhus, som er det sedvanlige vertskapet for arrangementet. Som konferansehotell hadde Scandic Slusesholmen flere møterom og tre store festsaler i første etasje som ga rom for store utstillinger. Den korte avstanden mellom rommene gjorde imidlertid at når kraften i de tyngste systemene ble sluppet løs, kunne det høres flere rom unna.

<
>
I stedet for å prøve å spille opp den store salen med ett stort system, satte SAS Audio og Septon opp flere separate systemer. Her med Rotel Michi-elektronikk og de ville Elac Concentro M-høyttalerne. (Foto: John Alex Hvidlykke)

De mer intime utstillingene

Noen av de vanlige hotellrommene i de fire andre etasjene var også i bruk. Akustikken var ikke like god som i de store salene, men det var trangt om plassen mange steder.

<
>
Audio Consult / Audio Note hadde et bittelite rom. Men heldigvis var anlegget kompakt. Den integrerte Cobra-forsterkeren leverer 25 W i klasse A. (Foto: John Alex Hvidlykke).
<
>
Mer klassisk enn dette blir det ikke: JBL L-100 Classic og tilhørende elektronikk i et vintage-design med røtter i 60- og 70-tallet (Foto: John Alex Hvidlykke).

København, Aarhus eller Odense neste gang?

Etter denne helgen er det ingen tvil om at det også blir en Soundsociety-messe neste år. Men arrangørene har ikke tatt noen endelig beslutning om hvor den skal finne sted. Blir det København igjen? Skal den tilbake til Aarhus? Eller kanskje til Odense?

Disse to herrene hadde reist fra Yding i Midtjylland og sjekket inn på hotellet på fredag. Det er jo litt langt, men så får man også en helg ut av det. (Foto: John Alex Hvidlykke)

 

Les videre
Exit mobile version