Unik toppmodell fra Rega

Engelske Rega er mest kjent for sine platespillere, men de lager også fine høyttalere. Som RS10, en ganske spesiell konstruksjon med et unikt konsept.

Noen husker kanskje R9. Regas for lengst avgåtte toppmodell. Den nye Rs10 har ikke så veldig mye til felles med den, bortsett fra at det er en slank, gulvstående høyttaler med høyttalerelementer på siden.

Men først til fronten. Der sitter nemlig det spesielle BMR-elementet (balanced mode radiator) som vi blant annet har hørt i Naim Ovator S600.

BMR-elementet har en helt flat membran montert i enden av et rørformet kammer. Elementet er utviklet av Dr Graham Bank fra NXT, som er kjent for sine flate høyttalere. Elementet har ganske bredt frekvensområde, men Rega har valgt å bruke en 19 mm diskant i tillegg, for større rekkevidde i diskanten.

På siden har Rega plassert en 13 cm mellomtone og en 21 cm bass, som forøvrig er montert i en såkalt transmisjonslinje. Et prinsipp som bruke blant annet av PMC, og som gir selv små høyttalere en halv oktav ekstra bassrekkevidde.

En spennende konstruksjon altså, som er estimert til å ligge rundt 70.000 kroner paret, men er ikke klar for salg før nærmere våren.

Les videre
Exit mobile version