Trådløse høyttalere fra Creative

Creatives nye T-serie er trådløse høyttalere for alle som ønsker bedre lyd til datamaskinen, TV-en, mediaboksen eller smartmobilen.

Spesielt det nye Creative T4 Wireless loves å være et skikkelig flerfunksjonsprodukt, og importøren mener bestemt at lydkvaliteten kan måle seg med lydplanker til dobbel pris. Det er store ord, noe vi har til hensikt å finne ut av.

2.1-system
T4 er et 2.1 høyttalersett, med små stativmonterte, terningformete høyttalere, som får hjelp i bassområdet av en ekstra basshøyttaler (subwoofer). Denne benytter en teknologi som Creative kaller Symmetrically Loaded Acoustic Module, forkortet SLAM. I virkeligheten dreier det seg om tre høyttalerelementer, hvorav det som er montert i front er aktivt, mens ett på hver side er en passiv radiatorbass som utligner trykket ved hvert elementutslag og dermed forlenger dypbassresponsen. Prinsippet er i stedet for bassrefleks, som gjør det samme men ofte med mer forvrengning.

Høyttalerne mottar lyden fra kilden trådløst via Bluetooth og forbedrer lyden med aptX som komprimerer mer effektivt og øker båndbredden. NFC-teknologi gjør at for eksempel en smartmobil eller nettbrett kun trenger å holdes mot den ene høyttaleren én gang for å synkronisere og spille av musikken over høyttalerne. To stereo Bluetooth-spillere kan forbindes trådløst samtidig, og man kan sette opp spilleliste mellom disse via appen Creative Multipoint. Kult!

Foruten trådløs Bluetooth har T4 en vanlig RCA stereoinngang i tillegg til optisk digitalinngang hvor det er naturlig å koble til TV-en. En 3,5 mm minijackinngang kan brukes til bærbare spillere uten Bluetooth, og skulle du selv ønske lyd men din samboer ikke, så finnes også en hodetelefonutgang.

Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.

Rimeligere høyttalere
I tillegg til 2.1-settet T4 slippes også de rimeligere 2.0-systemene T30 og T15. Dette er stereohøyttalere uten ekstra subwoofer, men som på egenhånd skal klare å gjengi brukbar bass. Også disse har trådløs Bluetooth-overføring, og T30 har i tillegg NFC. En 3,5 mm minijackinngang kobles til spillere uten Bluetooth, og begge har hodetelefonutgang. Ingen optisk digitalinngang på disse.

Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.

Tilgjengelighet og priser
Alle produktene i T-serien kommer i butikkene i oktober. Veiledende priser blir 2.299, 999 og 599 kroner for henholdsvis T4, T30 og T15.

no.creative.com

Les videre
Exit mobile version