Sony ES-høyttalere på testbenken

Vi har mottatt Sonys nye toppklasse hi-fi & hjemmekino høyttalere for test!

Sony lager elektronikk i alle kategorier og prisklasser. De aller beste og mest seriøse AV-produktene får tilnavnet ES (Elevated Standard). Her finner vi blant annet high-end projektoren VPL-VW1000ES, surroundreceiveren STR-DA5700ES og nå, en ny høyttalerserie.

Med en pris rundt 24.000 kroner sikter de nye gulvhøyttalerne SS-NA2ES seg inn på en prisklasse med mange tøffe motstandere. Den får selskap av matchende senter, subwoofer og stativ/surroundhøyttalere i tungvektsklassen, hvor senterhøyttaleren alene koster 20.000 kroner. Et ganske stort steg opp fra Sonys alt-i-ett minisystemer, med andre ord.

Etter å ha pakket opp de nye Sony-høyttalerne er vi overbevist om at de kan tåle et japansk jordskjelv eller to! Kabinettene er laget i kraftig kryssfinér av bjørk, som skal ha vesentlig bedre akustiske egenskaper enn vanlig MDF plater. At kabinettene er usedvanlig stive kan de såre knokene våre bekrefte.

Høyttalerne har en mørkebrun finish i høyglanspolert pianolakk. De har integrerte bassporter på baksiden, men støtter dessverre kun singel-wiring. Dermed er det ikke mulig å bi-ampe høyttalerne, som for øvrig er relativt effektive (oppgitt til 90dB for SS-NA2ES).

Dette er en liten «teaser» – full omtale av Sonys nye prestisjehøyttalere kommer på nyåret!

I mellomtiden kan du lese mer om Sony-høyttalerne i den tidligere nyhetsartikkelen vår her: Tyngre hi-fi lyd fra Sony

 

 

Les videre
Exit mobile version