Nyhet

Sonus Faber Lumina

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Etter testen av den lille Lumina I, tenkte jeg at det må være rom for en litt større utgave. En kompakthøyttaler i samme serie, for de som vil ha litt fyldigere lyd. Det samme tenkte jeg etter testen av den gulvstående modellen i serien, og jeg var neppe alene om å tenke i de baner.

For nå har Sonus faber akkurat sluppet Lumina II, som er litt større enn eneren, som vi testet. Et større 15 cm basselement gir litt fyldigere bass og større rekkevidde i lavere oktaver.

Konstruksjonen er ellers lik, med et godt avstivet kabinett med bassrefleksport under frontplaten, og et luttformet bakkammer som demper resonanser, bak diskantelementet.

Den gulvstående Lumina V, er flaggskipet i serien, og her er det brukt to 16,5 cm basselementer, i det som er en treveis konstruksjon. Den er større, men ellers lik den slankere Lumina III, som vi testet i fjor høst.

Den 105 cm høye Lumina V, rekker ned til 38 hz i bassen, og med 90 dB følsomhet, er den temmelig lett å drive for en forsterker.

Tilsvarende tall for den kompakte Lumina II, er 55 hz og 86 dB, og høyttaleren er 30,4 cm høy.

Som man kan se, finnes det også en senterhøyttaler i Lumina-serien, Center I, sånn at man kan sette opp et surroundsystem med Lumina. Her vist med en Gravis subwoofer i bakgrunnen.

Lumina-høyttalerne er bygget i Italia, og prisene er 11990 kr paret for de små Lumina II, og 27999 kr paret for de gulvstående Lumina V.

Les også Sonus faber Lilium En av verdens dyreste høyttalere er også noe av det beste vi har hørt.
Les videre
Exit mobile version