Nyhet

Sonus Faber Heritage

Sort marmor og grafittgrå lakk.

Den kanskje mest ikoniske høyttaleren Sonus faber har laget, Electa Amator, etablerte den italienske produsenten i den audiofile bevisstheten for alvor. Sammen med den mindre Minima Amator, og den langt dyrere Extrema, kick-startet den Sonus faber som høyttalerprodusent.

Siden har de vokst enormt, og nå finnes Sonus faber over hele verden, i de fleste prisklasser fordelt på flere modeller enn vi klarer å huske.

Les også Sonus faber Electa Amator III Med forførerisk lyd pakket i silke, blir sansene pirret.

Det er ikke så lenge siden de relanserte Electa Amator og Minima Amator i det de nå kaller Heritage-serien. Som også består av en høyttaler de ikke har laget tidligere, den gulvstående Maxima Amator.

Minima Amator II, Maxima Amator og Electa Amator III i ny grafittgrå utførelse. Foto Sonus faber

Hittil har de tre høyttalermodellene vært tilgjengelig i en nydelig valnøttbrun farge, med hvit Carrara-marmor som plattform både på stativene, og Maxima Amator. Electa Amator III leveres også med hvit Carrara-marmor som bunnplate på selve kabinettet.

Nå blir de snart tilgjengelig i en mer maskulin utførelse med grafittgrå kabinettutførelse, og sort marmor i stedet for hvit. Som man kan se av bildet over. Maxima Amator har tidligere vært levert med en base i sort marmor, men her er marmoreringen mer markert, og danner en tydeligere kontrast til det grafittgrå kabinettet.

Sonus faber har ikke gjort noen andre endringer på Heritage-serien, som spiller akkurat like vakkert som de gjorde da vi testet dem for en stund tilbake.

Les også Forfører øyne og ører Sonus faber Minima Amator II lyder som den ser ut, grenseløst vakkert.

 

Les videre
Exit mobile version