Nyhet

Perlisten – Perceptual listening

Amerikansk-danske Perlisten Audio kan spille høyt og ultrarent.

Banner3 S7tx2 SUB wide

Banner3 S7tx2 SUB wide

Helt nye høyttalermerker ser vi nok så ofte. Men nye høyttalere i den ambisiøse enden og med egenutviklede høyttalerenheter, det er ikke hverdagskost!

Og det er nettopp det Perlisten Audio står for. Selskapet har hovedkvarter i USA og er stiftet i 2016, men er nytt på det norske markedet. Og skal man dømme ut ifra danske anmeldelser, så ser det lovende ut.

Perlisten Audio står for «Perceptual Listening,» en helt ny lytteopplevelse. Bak selskapet står amerikanske Daniel Roemer og danske Lars Johansen, som bl.a. er kjent fra Peerless og Miller & Kreisel.

Alle Perlistens høyttalerenheter utvikles og fremstilles in-house på egen fabrikk og alle Perlisten-modeller kan fungere som lukket kabinett eller bassrefleks til bruk med eller uten merkets subwoofere.

Perlisten Audio fremhever at de er bygd på vitenskapelig grunn og deler gjerne detaljert teknisk informasjon og måledata. De viser stolt frekvensmålinger (on- og off-axis), kurver for impedans, fase, forvrengning og spektogrammer med off-axis gjengivelse langs vertikale og horisontale akser.

Vi har foreløpig ikke fått noen priser på Perlistens modeller. Men det ser vanvittig ambisiøst ut. Selskapet skal også være det første som har oppnådd sertifisering etter THX Dominus, som er en ny standard for hjemmekinoer på opptil 184 kvadratmeter ved lydtrykk opptil 120 dB med minimal forvrengning.

Les videre
Exit mobile version