Ny high-end høyttaler fra Burmester

Den gulvstående BA71 stikker ut en ny kurs for Burmeseter-høyttalere, med en regulerbar bånddiskant på baksiden for bedre romfølelse

Det er i og for seg ikke noe nytt med høyttalerelementer også på baksiden, men Burmester har lagt til et potmeter slik at man kan tilpasse effekten av bånddiskanten på baksiden av BA71.

Høyttaleren bruker en tilsvarende Air Motion Transformer (AMT) – bånddiskant – på fremsiden, flankert at to store mellomtoneelementer og fire basselementer.

Potmeteret justerer hva Burmester kaller Ambiance Level, eller romfølelsen som skal skapes med plasseringen av et ekstra diskantelement på baksiden.

Effekten er ikke ulik den man får fra dipolhøyttalere, som elektrostathøyttaler hvor membranen også sprer lyd bakover, men her kan man tilpasse effekten etter egen smak, høyttalerens plassering og rommets akustikk.

De to mellomtoneelementene er separert akustisk fra de fire basselementene for å unngå at lavfrekvente lydbølger skal påvirke mellomtoneregisteret.

Kabinettet i finert MDF-materiale, har en separat frontplate i aluminium, som er mekanisk dempet mot kabinettet for å dempe kabinettresonanser så effektivt som mulig.

BA71 kan leveres i flere trefinerutførelser, macassar med klarlakk, lys valnøtt med klarlakk, mørk valnøtt med klarlakk, hvitt eller sort med klarlakk, og alufronten kan leveres i sort, bronse eller naturlig grå.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Les videre
Exit mobile version