Ny Gryphon gulvstående høyttaler

Man må se dem live for å forstå hvor fantastisk forseggjorte Gryphon høyttalere er. Den nye Pantheon er neppe noe unntak.

Danske Gryphon under ledelse av Flemming E. Rasmussen, begår noen ganske spektakulære høyttalere. Og elektronikk for den del. Den integrerte Diablo-forsterkeren huskes fremdeles for sin praktfulle lyd.

Høyttalerne fra Gryphon, er et mer ubeskrevet blad. De møter vi stadig vekk på messer og show, og den nye Pantheon vil bli vist på Munchen High End Show i mai. Som vi rapporterer fra.

Da skal vi nok få hørt Pantheon, som er Gryphons minste gulvstående høyttaler i referanseserien. Skjønt med  148 cm fra parketten, er de 89 kilo tunge høyttalerne alt annet enn små.

Pantheon er et treveis høyttalersystem med en AMT bånddiskant sentralt i den femdelte frontplaten. De to 8-tommer store basselementene, og de to 5-tommers mellomtonene, er laget av ScanSpeak etter Gryphons krav.

Delefilteret som består av komponenter fra Duelund, Jensen, Holm og Mundorf, er montert for hånd og finjustert av Gryphon selv.

De har valgt en forspenning på delefilteret for å holde en konstant spenning på elektrolyttkondensatorene. Et 28 V batteri leverer spenningen til kondensatorene, og Gryphon mener det gir et lydbilde med rikere detaljomfang og bedre tredimensjonalitet.

Kabinettet er delt opp i seksjoner med separate frontplater, for å holde vibrasjoner i sjakk, og elementene sitter i innvendige, separate kamre.

Pantheon koster 35.000 Euro per par.

Les videre
Exit mobile version