Nyhet

Mission 770 gjenoppstår – i England

Mission 770 er tilbake. Og det samme er Missions høyttalerproduksjon på engelsk jord.

770 Black Lifestyle 5 2

770 Black Lifestyle 5 2

En av klassikerne i den engelske høyttalerhistorien, Mission 770, er tilbake. Konstruksjonen stammer opprinnelig fra 1978, men er nå tilbake i produksjon. Og ikke bare det, Mission bygges også på engelsk jord. IAG (Intenational Audio Group), som i dag eier Mission, har valgt å legge produksjonen i Huntingdon i Englang, hvor Mission opprinnelig ble produsert.

IAG hadde allerede i sin utviklingsavdeling Huntingdon, men har nå utvidet med en 800 kvadratmeters høyttalerfabrikk. Mission flyttet for mange år siden produksjonen til Asia for å spare penger. Men i en tid koronanedstengelser, høyre drivstoffpriser og Brexit har det plutselig blitt attraktivt å flytte produksjonen hjem til England.

 

Mission 770 er en av klassikerne. Og nå kan den kjøpes igjen. (Foto: IAG)

Den gjenskapte Mission 770 ligner sitt 44 år gamle forbilde med 8″ baseenhet med melkefarget polypropylenmembran og 28 mm diskantdome, men er naturligvis oppdatert med moderne komponenter. Kabinettet, som har den velkjente hvite fronten, fås i valnøttfiner og svart. Et stativ er med i prisen, som er 44999 kroner for et par.

Vi kommer tilbake med en test.

 

Les videre
Exit mobile version