Nyhet

Mektig kinolyd, eller tøff musikkhøyttaler?

Dali Oberon 9 bruker doble basser for å få opp lydtrykket.

Dali Oberon 7 er ikke akkurat små høyttalere, og vi trodde de skulle holde for de fleste da vi testet dem i fjor. Men Dali har åpenbart tenkt at vi kan da alltids lage en enda større modell, og vips var Dali Oberon 9 født.

Den er mye større, og det er fordi den skal ha plass til to 9-tommers basselementer, i tilegg til en 7-tommers mellomtone og Dalis fine 29 mm diskant.

Høyttalerne som måler 1172 x 336 x 406 mm, er en treveis modell med bassrefleksportene på baksiden, og et solid fotavtrykk.

Dalis 9-tommers basselement med SMC-magnetsystemet.

Med en egen mellomtone i tillegg til de store basselementene (Oberon 7 har 7-tommers elementer), oppnår man et mektigere lydtrykk, og langt tøffere bass. Som er kjærkomment i hjemmekinoen, men også ganske kult på musikk.

Oberon 9 hviler på Dalis plattform i grålakkert metall, og de blir tilgjengelige i sort og mørk valnøttfiner, med nesten heldekkende griller.

<
>

Høyttalerne er svært lettdrevne med en følsomhet på 90,5 dB, og en systemmotstand på 4 ohm, og de 37 kilo tunge høyttalerne, rekker over et frekvensområde på 35 – 26000 hz.

Prisen er oppgitt til 17000 kr paret.

 

Les videre
Exit mobile version