Liten råtass

I X1 har Raidho laget sin hittil minste og rimeligste høyttaler. Men den spiller som en gigant!

Den lille X1 debuterte på CES-messen i Las Vegas. Raidho viste blant annet sitt første rack-møbel, og mange andre høyttalere, men det var den knøttlille X1 som sjarmerte flest besøkende.

Høyttaleren som skal koste cirka 35.000 kr paret, når den er i butikkene i mars 2014, er bygget på samme måte som de store Raidho-høyttalerne, og er ikke ulik Raidho D1 som vi nylig testet.

X1 bruker et lite basselement med keramisk membran, bygget på samme vis som alle bassene deres, med en rekke kraftige neodymium-magneter plassert tett i tett rundt en massiv svingspole.

En bånddiskant med stor membranflate er montert på en frontplate som dekker hele bredden på høyttaleren, og i bunnen sitter en bassrefleksspalte.

De så høyttalerne går selvsagt ikke kjellerdypt i bassen, men er uvanlig potent og kontrollert på lave frekvenser. Dynamikken er eksplosiv og høyttalerne gjengir transienter i musikken, med en umiddelbarhet som er sjeldent god.

Lydbildet opplevde vi som glassklart og nøytralt, fritt for fargninger eller unoter.

Bestillingen av et testpar ble gjort uten nølen på messen i Las Vegas, og hvis alt går etter planen, kan vi starte testingen om få uker.

Noe vi absolutt ser frem til å gjøre.

Les videre
Exit mobile version