Kanta: Fargesprakende høyttalere fra Focal

Ny serie med lekker design skal bygge bro mellom Elektra og Sopra-seriene.

(Foto: Produsenten)

Selv om Focal har hatt stor suksess med sine nye high-end hodetelefoner, regner vi dem først og fremst som en høyttalerprodusent. Hi-fi verdenen ville ikke vært den samme uten modellseriene Aria, Elektra, Sopra og Utopia, som  representerer noe av det ypperste i hver sin klasse.

Nå får vi stifte bekjentskap med en helt ny høyttalerfamilie: Inn fra sidelinjen kommer nemlig KANTA. Focal har tatt mye teknikk og erfaring fra Sopra- og Aria-serien og kombinert det med en fresh ny look.

Les også: Eksklusive hodetelefoner fra Focal 

 

Med den eksotiske Beryllium-diskanten og superlette bass- og mellomtoneelementer lover Kanta 2 heftig, krystallklar og dynamisk lyd. (Foto: Focal)

Kanta: Lekker design med høy ytelse

Den stereotype Hi-Fi entusiasten regnes ikke som den mest interiørbevisste, men for mange er det svært viktig at det både låter og ser bra ut. Disse vil nok sette pris på Kanta-høyttalernes slanke, moderne linjer – og ikke minst spreke farger!

Knall gult eller baby blue? Med Kanta finnes det mange valgmuligheter. (Foto: Focal)

Kanta bruker Focals velkjente, superlette Beryllium diskant, med eget dekompresjonskammer på baksiden. Hensikten er å absorbere lydbølgene på innsiden og senke resonansfrekvensen i diskantområdet. Samme teknikk brukes i Sopra-serien med stort hell. Bass og mellomtone-membranene er laget av FLAX linfibre med ekstra lav masse, som vi har god erfaring med fra Aria-serien.

Det nye kabinettet ser ganske nyskapende og originalt ut, men det er ikke bare for syns skyld: Focal hevder det også gir lydmessig gevinst i form av færre resonanser. Frontbaffelen som holder elementene er laget av HDP plastlegering støpt i ett stykke. Den har en glatt overflate med avrundede kanter for å unngå diffraksjon. Focal-kjennere vil også merke seg at baffelen er «time aligned» for å gi diskant, mellomtone og bass lik avstand til lytteposisjon.

Det øvrige kabinettet er av MDF kledd i tidsriktig valnøtt finér eller pianolakk, og du kan velge mellom ulike fargekombinasjoner på frontplate og kabinett for å skape en unik look. (Foto: Focal)

 

Kanta 2 tilgjengelig nå

Den første modellen i serien heter Kanta no 2. Den skal koste 80.000 kroner og plasserer seg dermed midt i mellom Elektra. og Sopra-serien prismessig. Definitivt ingen lettvektere, altså!

Hva med ytelsen? Vel, dersom Kanta legger seg i nærheten av de dyrere Sopra-modellene lydmessig, kan det være snakk om en «killer» til prisen. Time will show!

Kanta 2 kan høres for første gang på Oslo Hi-Fi Center under helgens HøstPuls-messe.

Les også: Test av Focal Sopra No 2

Les videre
Exit mobile version