Nyhet

Goldmund GAIA er de råeste i sitt slag

2500 watt og et vanvittig frekvensområde.

HEM 05

Goldmund GAIA

De ser kanskje ikke ut som høyttalere, hvert fall ikke sånne som de fleste av oss er vant med. Men Goldmund GAIA er ikke bare et par veldig dyre høyttalere, de er også trådløse med forsterkere og DAC innebygget.

Designet har Cécile Barani stått for, mens Dr. Veronique Adam har ledet det akustiske sammen med utviklingsteamet hos Goldmund i Geneve. De 210 cm høye høyttalerne er delt inn i fem individuelle kabinetter, og er et femveis høyttalersystem. Med til sammen 2500 w effekt i hver høyttaler.

Vekten er oppgitt til 380 kilo (!), stykket, og rekkevidden i bassen er smått imponerende.

Gaia pair

To 12-tommers basselementer skal klare å kare seg ned til 18,5 Hz -6 dB, og den ene superdiskanten strekker seg helt til 30 kHz (-6 dB). Mellom disse sitter det to 6-tommers melllomtonebasser, som tar seg av området 125 – 600 Hz, mens to 4-tommers mellomtoner styrer 600 – 2,7 kHz, hvor et diskantelement tar over opptil 12,5 kHz.

Basselementene drives av 2 x 350 w effekt, de andre elementene har hver sin 300 w forsterkerdel – alle er basert på Goldmunds Telos forsterker, som styres av en DSP som er spesialutviklet for GAIA.

Foruten trådløs strømming, har de også en kablet digital SPDIF-inngang, og Goldmunds Alize digitalkonverter på innsiden.

Et par GAIA tar ikke bare mye plass i rommet, de gjør også et skikkelig innhugg på bankkontoen. Goldmund oppgir prisen til 500.000, ikke kroner, men sveitsiske franc.

Drøye 5 millioner altså, før frakt og mva.

GAIA sort

 

Les videre
Exit mobile version