Dynaudio solgt til kinesiske GoerTek

Kinesisk firma kjøper aktiemajoriteten i danske Dynaudio - men lover at høyttalerne også i fremtiden vil være "Made in Skanderborg".

Højttalerfabrikken Dynaudio, som har base i Skanderborg i Jylland, har blitt solgt til kinesiske Goer Tek, kunngjør Dynaudio i en pressemelding. Goer Tek overtar 83 prosent av aksjene.

I pressemeldingen heter det videre at produksjon og utvikling fortsatt vil foregå i Skanderborg. Dermed går Goer Tek og Dynaudio imot strømmen: Vi har de siste årene blitt vant til at vestlige firmaer udtvikler sine produkter i Europa for så å produsere dem billig i Kina. Her blir det altså omvendt, og beror nok på at kineserne verdsetter europeiske merkevarer.

Dynaudios stifter og storaksjonær Wilfried Ehrenholz fortsetter som minoritetseier og styremedlem i selskapet. Administrerende direktør Lars Prisak og styreformann Johannes Bogh fortsetter i ledelsen, begge som eiere av en mindre aksjepost.

Dynaudios høyttalere er spesielt populære i musikkstudio.

Dynaudio har produsert højttalere siden 1975, og eksporterer til 80 land. Især i form av monitorhøyttalere til musikkindustrien, men firmaet produserer også flere high-end-serier til bruk i private hjem, herunder ExciteConfidence og de trådløse Xeo, som vi alle har testet med godt resultat. Senest har firmaet barslet med de aktive Focus XD-modeller.

Dynaudios høyttalere til hjemmebruk har høstet mye ros i tester.

«GoerTek er den ideelle samarbejdspartner. GoerTeks grunnlegger, Bryan Jiang, er en ambisiøs entreprenør som meg selv, og han har stor innsigt i Dynaudios potensial. Ved å forene Dynaudios og GoerTeks know-how vil vi også i fremtiden være i stand til at utvikle virkelig spennende produkter til våre kunder,» sier Wilfried Ehrenholz, som er stolt over å ha sikret livsverket sitt.

Goer Tek har betalt 291 millioner DKK for sin aksjepost på 83 prosent.

GoerTek ble grunnlagt i 2001, og er i dag en av Kinas største audiovirksomheter. GoerTeks lager elektroakustiske komponenter og forbrukerelektronikk som smartmobiler spillutstyr.

dynaudio.com
goertek.com

Les videre
Exit mobile version