Nyhet

Flaggskip-lydplanke fra Bose har Dolby Atmos

Foruten lyd fra oven har Bose Soundbar 900 innebygd stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa.

Bose Soundbar 900

Bose Soundbar 900

Arvtakeren til den virkelig gode Soundbar 700 heter Bose Soundbar 900, og bruker i likhet med sin forgjenger en akustisk bølgeleder som Bose kaller PhaseGuide. Lyden fra ulike høyttalerelementer ledes dermed ut i rommet i ulike vinkler, for å gi et større holografisk lydbilde.

Teknologien benyttes både til de toppmonterte høyttalerne som gjengir takkanalene i et Dolby Atmos-oppsett, men også til sidehøyttalerne – for å skape et bredere lydbilde som i større grad omfavner lytteren. Bose kombinerer dipole høyttalerelementer og såkalte «lavprofil-elementer» i nøye beregnede rader, som sammen med DSP skal gi et ekstra stort lydbilde. Eller, som Bose selv sier, «et lag av realisme som ingen andre høyttalere kan kopiere.

Bose kombinerer spesielle PhaseGuide høyttalerelementer med DSP for å gi et ekstra stort lydbilde. Ill: Bose

Selv om innholdet på skjermen ikke har Dolby Atmos lydspor, skal teknologien likevel kunne gi et inntrykk av det, ved å «mikse opp» lydsporet. Vær oppmerksom på at dette også gjelder for stereoinnhold. Hører du på musikk i to kanaler, vil du ikke kunne skru av surroundeffekten.

«Eksepsjonell bass»

Er du glad i bass, skal Soundbar 900 gi «eksepsjonell bassytelse» nærmest uten forvrengning, takket være en spesielt utviklet bassrefleksport. Bose kaller denne QuietPort. Lyden fra lydplanken kalibreres også i forhold til rommet den er plassert i, med såkalt ADAPTiQ romkorreksjon.

Foto: Bose

Funksjoner og tilkoblinger

Den nye toppmodellen har HDMI eARC, som støtter høyoppløst lyd rett ut fra TV-en. Den har også både Bluetooth og Wi-Fi, med innebygd stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa. Spotify Connect og Airplay 2 er også på plass, slik at behovet skulle være dekket for de fleste. Interessant nok er Chromecast utelatt, til tross for Assistant-støtte.

Lydplanken kan sammenkobles med andre Bose smarthøyttalere, enten som et multiromssystem eller å utvide lydplanken med bakhøyttalere og ekstern subwoofer. Og om lydplanken alene har aldri så «eksepsjonell bass», så var erfaring med forgjengeren Soundbar 700 at den virkelig hadde godt av en subwoofer. Det vil forundre oss om det samme ikke vil gjelde Soundbar 900.

Soundbar 900 er 104 cm bred, som er 6 centimeter bredere enn forgjengeren, hvis bredde tilsvarte en TV-skjerm på 43 tommer. Soundbar 900 passer derimot bedre med 48 tommer og oppover.

<
>
Bose Smart Soundbar 900 finnes i både svart og hvitt. Foto: Bose

Bose Soundbar 900: Pris og tilgjengelighet

Bose Soundbar 900 kommer i handelen i USA den 23. september til 900 dollar. Vi regner derfor med prisen i Norge vil bli den samme som den utgående Soundbar 700, som er 9999 kroner. Om lydplanken kommer til Norge rundt det samme tidspunktet, vet vi ikke ennå.

Les hele pressemeldingen her (engelsk)

 

Les videre
Exit mobile version