nyhet

B&O i blanke messingen

Noen av Bang & Olufsens råeste produkter kommer i enda tøffere finish.

BeoLab 50 i messing og mørk eik. (Foto: B&O)

Bang & Olufsen er kjent for sine veldreide lyd og bildeprodukter, med utstrakt bruk av kvalitetsmaterialer som aluminium, glass og treverk. Aluminium hører til favorittene fordi det er lett, sterkt, og enkelt å forme. Det kan anodiseres i ulike farger – og poleres til en skinnende blank overflate.

Selv om sammensettingen av produktene nå skjer i Tsjekkia, lages aluminiumsdelene fortsatt på fabrikken i Struer (Factory 5). Inn kommer en rå blokk av aluminium, og etter en masse pressing/dreiing/polering av maskiner og menneskehender, kommer et produkt som fjernkontrollen Beo4 ut i den andre enden. Grovt forenklet.

Fargelagt aluminium

Bang & Olufsen kan lage aluminium med en rekke ulike farger og overflatebehandlinger. (Foto: Audun Hage)

En av B&Os spesialiteter er den såkalte anodiseringsprosessen, hvor aluminiumsoverflaten får et beskyttende belegg. Fabrikken i Struer er blant de mest avanserte på området, med en patentert prosess de kaller BeoSpray (hva ellers!), som kan fargelegge metallet i ønsket nyanse. Et par BeoLab 90 i rosa kan sikkert være mulig, på spesialbestilling – men B&O tilbyr også egne, mer smakfulle (?) fargevalg med jevne mellomrom.

BeoVision Eclipse og BeoLab 50 «Brass tone edition»

BeoLab 50 i messing og mørk eik. (Foto: B&O)

De som ønsker kan nå bestille OLED-skjermen BeoVision Eclipse og høyttalerne BeoLab 50 i den såkalte «Brass Tone Edition» i messing og røkt eik.

BeoVision Eclipse har fått en motorisert sokkel og høyttaler i delvis matt svart og messingfarget aluminium. Fjernkontrollen BeoRemote One kommer også i matchende messingfarge. Høyttalergrillen er håndlagt i mørkrøkt eik.

BeoLab 50 har fått hele det ytre «skallet» og Acoustic Lens diskantenheten anodisert i messingfarge, med lamellene på siden i mørk eik.

BeoVision Eclipse og BeoLab 50 «Brass Tone and Smoked Oak» er tilgjengelig nå, med følgende priser:

BeoVision Eclipse 55: 84.200 kr
BeoVision Eclipse 65: 117.200 kr
BeoLab 50: 239.570 NOK per par.

Les videre
Exit mobile version