Aktiv nyhet fra KEF

Det måtte skje: Nå kommer også KEF med aktive høyttalere, og de nye X300A virker lovende.

Aktive høyttalere er i vinden som aldri før. Ikke så rart, for med innebygd forsterker trenger du bare koble til en PC eller digital musikkspiller – og vips, så har du et stereoanlegg.

Nå har folkene hos KEF også fått opp ørene for aktive høyttalere, og lanserer X300A, en fullaktiv høyttaler med KEFs karakteristiske Uni-Q koaksialelement.

I tillegg til doble forsterkere på henholdsvis 50 og 20 watt til bass/mellomtone og diskant, har KEF X300A innebygd 24bit/96kHz D/A konverter som gjør lyden fra digitale kilder om til vakre analoge toner. Tilkoblingen skjer via USB, eller 3,5mm minijack-inngang.En kul detalj er at høyttalerne kommuniserer trådløst med hverandre, slik at det holder å koble til lyden på en høyttaler.

KEF har for øvrig prioritert bort tradisjonelle XLR og RCA analoginnganger, som forteller oss at dette nok er høyttalere beregnet på skrivebord og PC-situasjoner snarere enn hi-fi anlegget i stua. Eller kanskje det bare er KEF som ikke ønsker å trå for langt inn på jaktmarkene til sine egne passive høyttalere?

Uansett, basert på erfaringen med KEFs Uni-Q høyttalere er vi spente på hva KEF har fått til med den aktive varianten. Med separat forsterker til bass og diskant slipper lydsignalet nemlig å måtte gå gjennom et delefilter med metervis med kobbertråd, og tar heller snarveien rett inn i høyttalerelementet. Kombinert med den konsentrerte lydspredningen fra Uni-Q elementet, borger det for meget åpen, ren og presis lyd fra KEF-høyttalerne.

Akkurat det vi håper å finne mer ut av snart, for de nye KEF-høyttalerne er naturligvis bestilt til test! I mellomtiden kan du lese testen av de passive R100 her.

www.kef.com

Les videre
Exit mobile version