Tilpasser lyden til ørene dine

AKG og Quincy Jones har slått seg sammen igjen, denne gangen med en unik hodetelefon som kalibrerer lyden etter lytterens ører.

Elektronikk innebygget i hodetelefoner er ikke noe nytt. Alle hodetelefoner med aktiv støydemping, bruker små mikrofoner og elektronikk for å analysere støyen, som så utlignes ved hjelp av elektronikken i hodetelefonene.

I noen tilfeller justerer også elektronikken frekvensgangen, for eksempel for å kompensere for rumlingen fra togskinner eller susingen fra en flykabin.

Hos AKG har man tenkt annerledes for i den kommende N90Q, har de laget en elektronisk krets – TruNote – som bruker mikrofoner til å måle hvordan frekvensresponsen arter seg når du har dem på hodet. To mikrofoner i hver øreklokke måler frekvensene og kompenserer for avvik mens spesielt utformede øreputer og membraner skal dempe refleksjoner.

Hodetelefonen er utviklet sammen med Quincy Jones, hvis hodetelefoner vi har testet tidligere, og designet er laget i samarbeide med Quincys datter Kidada.

AKG N90Q er den første hodetelefonen med TruNote-teknologien, og kommer i salg i sommer, mens flere modeller med samme teknologi ventes å komme senere i år.

Les videre
Exit mobile version