Verdens første 4K OLED TV fra Sony

TV-nyhetene i Las Vegas domineres av to fremadstormende teknologier: OLED og 4K. Med Sonys nye flaggskip får man begge deler, i samme apparat!

4K og OLED har levd side om side de siste to årene, men hvis vi skal være helt ærlige, dreier det seg i begge tilfeller om kompromisser. De etterlengtede OLED TV-ene har så langt vært begrenset til 55-tommers størrelse med Full HD oppløsning, mens de ultra høyoppløste UHD TV-ene er basert på vanlige LCD/LED panelteknikk. Hva hvis man vil ha i både pose og sekk?

Det beste av to verdener

Sonys nye drømme TV gir oss en smak på akkurat det, og hvordan det kan bli i fremtiden når begge teknikkene er modne nok. Mens flere produsenter nå lanserer UHD TV-er, er dette den hittil første som også er basert på OLED panelteknikk, der det tradisjonelle LCD-matrisen erstattes med et tynt lag av organiske lysdioder.

Sony-skjermen er enn så lenge en prototype, og de er svært så hemmelighetsfulle når det gjelder spesifikasjoner, lanseringstidspunkt og eventuell pris. Trolig for å unngå å gi forsamlingen hjerteattakk – de hadde allerede ganske stor hakeslepp av bildekvaliteten Sony-skjermen kunne oppvise. Dette er nok først og fremst Sonys måte å vise muskler på, og at de fortsatt kan være aktuelle i en stadig tøffere elektronikkhverdag.

Sony viser også mer «oppnåelige» skjermer på CES-messen, vi kommer tilbake med mer info om disse senere.

Les videre
Exit mobile version