Stemmestyrt TV fra Apple

Ny TV fra Apple kan få innebygd stemmestyring som på nye iPhone.

En av Steve Jobs’ store drømmer var å lage et nytt og revolusjonerende TV-apparat. I sin biografi forteller den avdøde Apple-gründeren at han ville gjøre TV-opplevelsen enklere og mer elegant, og at han la mye ressurser ned i å utvikle en ny form for fjernkontroll.

Videre forteller Jobs til forfatter Walter Isaacson ” – I finally cracked it!” – at han endelig hadde funnet løsningen, og at den skulle være ”det enkleste grensesnittet man kunne tenke seg”.

Nå spekuleres det i om denne nye kontrollen kan være en variant av Siri, den mye omtalte stemmekontrollen til iPhone 4S.

Om dette skulle vise seg å være riktig, kan vi trolig få se en stemmestyrt Apple-TV i nær fremtid. Apple har angivelig jobbet med en prototype siden september, og den nye TV-en anslås å treffe butikkene tidlig i 2013.

Det meste er ennå ukjent om Apple-skjermen, men den vil helt sikkert inneholde en integrert støtte for allerede kjente tjenester som iTunes og iCloud, samt en hel ekstra: Apple sparer neppe på kruttet når de skal lansere utfordreren til Googles TV-satsning.

Les videre
Exit mobile version