Sparkle Roll kjøper seg inn i B&O

Den kinesiske milliardæren Qi Jianhong eier nå en femtedel av selskapet

(Foto: Produsenten)

Sagaen om det mulige salget av B&O fikk i dag et nytt kapittel. Det 90-år gamle Struer-firmaet blir nå 1,5% mer kinesisk.

Som vi har skrevet om tidligere, har B&O hatt store økonomiske problemer de siste årene.  Tross suksessen med B&O Play-merket og frasalg av bilstereoavdelingen og teknologidivisjonen Icepower har det likevel vært en hard kamp mot underskudd i økonomien. De har derfor vært til salg siden januar 2015.

Underveis har B&O lenge vært i forhandlinger med «en mulig kjøper,» som ikke før nå har blitt kjent; kinesiske Sparkle Roll Group, som eies av rikmannen Qi Jianhong. Og i april kjøpte Sparke Roll 13,1 prosent av B&O. 

Senere i samme måned så det ut til at B&O trakk seg i forhandlingene med Sparkle Roll og Qi Jianhong.

Forbindelsen viser seg likevel å ikke være helt borte, for i en ny børs-kunngjøring, meddeler B&O at Sparkle Roll nå har kjøpt enda flere aksjer i selskapet.

Men så blir det litt mer komplisert. Det er nemlig to selskaper med navnet Sparkle Roll som har aksjer i B&O. Sparkle Roll Group Limited, som stod bak det siste kjøpet, eier nå 14,6 prosent av selskapets aksjer. I tillegg kommer 5,6 prosent som eies av Sparkle Roll Holdings Ltd. BVI. Men da det hele eies fullt av samme mann; mr. Qi Jianhong, er han dermed eier av i alt 20,2 prosent av aksjene i Bang & Olufsen. Innen gårsdagens kjøp var eierandelen 18,7 prosent, så mandagens kjøp utgjør 1,5 prosent av B&O.

B&O inngikk i mars en avtale med LG om et samarbeid på fjernsynsteknologi. Et samarbeid som ville spare B&O for 200-250 millioner kroner.

 

Les videre
Exit mobile version