Samsung dropper passiv 3D

Samsung avslutter samarbeidet med RealD om neste generasjons 3D-teknikk.

Samsung har i lengre tid samarbeidet med 3D-produsenten RealD om en ny generasjon 3DTV. Disse skulle etter planen bruke RealDs teknikk RDZ som gjør det mulig å bruke polariserende briller (uten elektronikk) og fortsatt oppnå Full HD-oppløsning, gjennom at lukkerteknikken flyttes fra brillene til skjermen. Dette i motsetning til f.eks LG sin Cinema 3D teknikk, som foreløpig reduserer den vertikale oppløsningen fra 1080 til 540 linjer.

Nå kunngjør Samsung at de har trukket seg fra samarbeidet, og at de heller vil satse videre på aktiv 3D-teknikk, såvel som 3DTV uten briller. Samsung har ikke avslørt hva som er direkte årsak til bruddet, men den kan nok tenkes å være vel så «politisk» som teknologisk rettet. LG har som kjent frontet sin passive teknikk ganske kraftig det siste året, og begge de koreanske produsentene har utfordret hverandre med en serie reklamekampanjer hvor de peker på svakheter ved konkurrentens 3D-teknologi.

Samsung har også frontet den aktive 3D-teknikken gjennom Full HD Glasses Initiative, en felles standard for aktive briller som deles med blant annet Panasonic, Sony og Toshiba.

 

Les videre
Exit mobile version