Samarbeider om 3D-briller

Samsung, Sony og Panasonic vil utarbeide en felles standard for neste generasjon 3D-briller.

Utviklingen skjer i samarbeid med selskapet XpanD 3D, som leverer aktive 3D-løsninger til kinobransjen – og er trolig for å møte konkurransen fra briller med passiv teknikk lik den blant andre Philips og LG tilbyr. Den passive teknikken er som kjent allerede universal.

Utfordringen i dag er at briller og TV-er av ulike fabrikat bruker forskjellige måter å kommunisere på via infrarødt eller radiobølger. Den nye standarden skal sikre felles RF/IR protokoller for samtlige briller og apparater.

Samsung benytter seg i dag av Bluetooth-standarden på sine briller, og det regnes som sannsynlig at denne kan bli tatt i bruk på de nye universalbrillene.

De nye 3D-brillene vil etter planen slippes i 2012, men skal være bakoverkompatible med 2011 modell 3DTV-er. Det ventes mer informasjon på IFA-messen i Berlin i September hvor brillene har offisiell lansering.

(Samsung har tidligere annonsert et samarbeid med RealD om en ny passiv teknikk (RDZ) med evne til å vise Full HD oppløsning. Dagens standard gir bare halv oppløsning – 540 linjer – på hver øye. Det er uvisst om denne nyheten får noen følger for det samarbeidet.)


 

Les videre
Exit mobile version