OLED-TV utsettes til 2013

Samsung og LG er tvunget til å utsette lanseringen av OLED-TV til 2013 på grunn av produksjonsproblemer.

Mange TV-entusiaster gleder seg til de nye OLED-skjermene som representerer en aldri så liten revolusjon innen bildekvalitet.

2012 skulle bli det store OLED-året. Både Samsung og LG viste hver sin 55″ OLED prototyp på CES-messen i januar, etterfulgt av «produksjonsklare» modeller på IFA-messen i september – begge med en forventet lanseringsdato i november/desember 2012.

Nå ser det imidlertid ut til at OLED-drømmen må vente enda litt lenger: I følge Korea Times har begge de koreanske produsentene fått problemer som tvinger dem til å utsette den offisielle utrullingen av ferdige OLED-apparater til 2013.

Guide til OLED-TVer

Produksjonsproblemer

Mens produsentene etter hvert har fått god kontroll på fremstillingen av små OLED-paneler til smartmobiler og nettbrett, er det fortsatt kvalitetsproblemer med skjermstørrelser til TV-bruk.

Både Samsung og LG sliter med store feilrater i produksjonen, som igjen betyr at de har problemer med å produsere tilstrekkelig antall paneler i forhold til investeringene som gjøres. De høye produksjonskostnadene gjenspeiles allerede i den skyhøye utsalgsprisen på 60-70.000 kroner per TV.

 

Les videre
Exit mobile version