Nye Onkyo-receivere

Onkyos kommende linje surroundreceivere gir nettverkfunksjonalitet ned til 4.000 kroner.

Når Onkyo nå lanserer sin nye linje surroundreceivere, vil de ha nettverkskompatibilitet ned til fire tusen kroner. Dette er veiledende pris, og det er grunn til å tro at markedsprisen på nettverks-innstegsmodellen TX-NR414 vil bli enda lavere.

Felles for alle receiverne helt ned til den billigste TX-SR313 (2.995 kr) er forsterkertrinn med diskrete komponenter, hvor de fleste konkurrentene bruker integrerte kretsløsninger med alt-i-ett-chips for å spare penger.

Inn- og utganger er rikelige, og det loves god brukervennlighet med semigjennomsiktige skjermmenyer hvor videobildet vises igjennom.

USB med Apple-støtte
Alle receivere har Apple-sertifisert USB-inngang i front, som henter det digitale signalet direkte ut av ditt bærbare Apple-produkt, og Onkyo har sin egen algoritme som forsøker å gjenskape det som er tapt i signalet ved komprimering til MP3 osv. Ingen av receiverne er imidlertid AirPlay-sertifisert.

Alle receiverne dekoder selvsagt Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio via HDMI, og de sender 3D-video upåvirket videre til din 3D-kompatible TV.

Receiverne med nettverksfunksjonalitet (TX-NR414 og oppover) har alle direkte Spotify-tilgang, internettradio og strømming av musikk fra nettverksharddisk eller -datamaskin.

Modellene
TX-SR313 er basismodellen med 4 HDMI-innganger, oppgitt til 5 x 100 watt.

TX-NR414 er en nettverksreceiver med 6 HDMI-innganger, en stereo linjeutgang for sone 2 og en oppgitt utgangseffekt på 5 x 130 watt. InstaPrevue med bilde-i-bilde-funksjon gir bedre betjeningskomfort med enklere kildevalg ved at innholdet vises med et lite bilde på TV-skjermen for de aktive kildene. Hybrid-standby gir lavere strømforbruk, gjennomsløyfing til TV og direkte påslag fra Onkyos fjernkontroll-app for iOS og Android.

TX-NR515 er en nettverksreceiver med 8 HDMI-innganger og to -utganger. Oppgitt forsterkereffekt er 7 x 130 watt, og en Dolby Pro Logic IIz dekoder gir mulighet for ekstra høydeinformasjon med to ekstra høyttalere oppunder taket. Receiveren støtter dessuten 4K videooppløsning (4096 x 2160 piksler), som spåes å være fremtidens HD-format over HDMI. Mobile High-Definition Link gir avspilling av film og bilder i full HD (1080p) fra smartmobiler via HDMI-inngangen i front. Det finnes både høyttalerutgang og linjeutgang for sone 2.

TX-NR616 er en THX-sertifisert 7.2-nettverksreceiver med 8 HDMI innganger og to -utganger. Forsterkeren har tretrinns inverterte Darlington-kretser som skal sikre bedre strømkapasitet. Utgangseffekten er oppgitt til 7 x 160 watt. Audyssey DSX og Dolby Pro Logic IIz gir mulighet for ekstra bredde- eller høydeinformasjon med to ekstra høyttalere på sidene eller oppunder taket. TX-NR616 har også videooppskalering til 4 K med QDEO-videochip, InstaPrevue med bilde-i-bilde-funksjon og Mobile High-Definition Link for avspilling av film og bilder i full HD fra smartmobiler. Det er både høyttaler- og linjeutgang for sone 2 samt linjeutgang for sone 3.

Alle receiverne lanseres i disse dager. Dyrere modeller kommer senere i år.

Priser:
TX-SR313 2.995 kr
TX-NR414 3.995 kr
TX-NR515 4.995 kr
TX-NR616 5.995 kr

mono.no

Les videre
Exit mobile version