Nyhet

McIntosh XCS1.5K

Senterhøyttalere er ikke som denne.

Jeg ga opp å telle da jeg passerte 30, og åpnet i stedet pressemeldingen som kunne fortelle om 43 (!) høyttalerelementer. Det er oppsiktsvekkende i en hver høyttaler. I en senterhøyttaler må det være en rekord vi neppe ser noen slå med det første.

McIntosh nye senterhøyttlaler – XCS1.5K – er et beist av en senterhøyttaler. Det er langt fra deres første, men definitivt den aller heftigste. Hele 1500 w effekt skal den tåle. Sammen med et par gulvstående XRT2.1K eller XRT1.1K foran og bak, burde det bli et ekstremt tøft hjemmekinoanlegg ut av det.

XCS1.5K

De 43 høyttalerelementene er fordelt på 25 stykker 3/4-tommer diskantelementer, 14 2,5-tommers mellomtoner som vist på bildet over, og bak ‘broen’ de 39 elementene er plassert på, sitter det fire 8-tommers (20 cm) basselementer.

Sa noen heftig?

Høyttaleren er utstyrt med tre solide kabelterminaler bak, som tillater tri-wiring, kabinettet kan vippes i fem ulike vinkler, sånn at lyden treffer lytteposisjonen bedre.

XCS1.5K bak

Kabinettet på XCS1.5K er lakkert med sju lag sort høyglans lakk, og den leveres med stoffgrill som dekker broen foran med mellomtone, og diskantelementene.

Hvis man virkelig virkelig ønsker seg en XCS1.5K til hjemmekinoen, må man vente til oktober og knuse sparegrisen. Prisen er like heftig som høyttaleren, 40.000 US Dollar, blir rundt regnet en halv million med mva inkludert.

XCS1.5K Tilt Mechanism
Les videre
Exit mobile version