LG lanserer Ultra-HDTV

LG lanserer verdens første 84-tommers LED-skjerm med 4K oppløsning!

Akkurat da vi trodde det holdt med en fin 65-tommers plasma på veggen, slipper LG sin nye toppmodell. Og nei, det blir ikke en OLED TV…

Den 84 tommer store 84LM9600 bruker tradisjonell LED/LCD teknologi, men har til gjengjeld vesentlig skarpere bilde enn dagens HDTVer.

Det nye Ultra-HD formatet er basert på 4K-standarden, som allerede i dag er i bruk på digitale kinoer. I LG sitt tilfelle betyr det hele 3840 x 2160 piksler, eller nøyaktig 4 ganger så høy oppløsning som dagens Full HD format (1920 x 1080)!

Den høye oppløsningen gjør skjermen i stand til å gjengi enda flere detaljer, som er en stor fordel når bildet skal blåses opp på hele 84 tommer. Vi vet av erfaring at dagens HD-format viser sin begrensning når vi kommer opp i 70-80 tommers skjermdiagonal eller høyere.

Foreløpig er det lite videomateriale tilgjengelig som støtter det høyoppløste formatet. I mellomtiden må vi derfor nøye oss med å oppskalere Full HD-materiale for å fylle hele skjermen.

 4K-skjermen fra LG støtter selvfølgelig også 3D, og fordi den har så mange piksler til rådighet, er den i stand til å vise 3D med passive briller og likevel bevare full HD-oppløsning. Det tipper vi blir et lekkert syn!
LG har hintet om den nye 4K-skjermen tidligere, men nå er den altså klar for produksjon, og kan forhåndsbestilles i Sør-Korea (USA og Europa senere i år). Dessverre er det ikke bare oppløsningen som tar «firegangeren»: 84LM9600 vil koste rundt 22.000 dollar, eller nærmere 150.000 kroner her hjemme.

Likevel er nok dette en smak på fremtidens TV-teknologi, som vi kommer til å få se nærmere på ved årets IFA-messe i Berlin neste uke. Vi kan knapt vente!

Vi besøker Norges første 4K hjemmekino

 

Les videre
Exit mobile version