Laserprojektor fra LG

LG er i det innovative hjørnet i år, og presenterer en trådløs laserprojektor med 100 tommers skjerm!

En projektor en populær måte å få storskjerm i stua på. Ulempen er den lange kasteavstanden – ofte kreves det avstander på minst 3-4 meter for å blåse opp bildet til tilstrekkelig størrelse, noe som ikke alltid er lett å få til i stuesammenheng.

Løsningen kan være LGs nye HECTO Laser Projection TV. LG-projektoren er et såkalt frontprojektor (FP) system som innebærer at projektoren kan settes foran sofaen og fortsatt gi et kjempestort bilde. I Hecto-modellen sitt tilfelle holder det med 22 tommer (56 centimeter) avstand til veggen foran for å gi et bilde på 100 tommer, og projektoren kan entens stå på gulvet, på et bord eller henges i taket.

Laser

For å gjøre dette mulig har LG byttet ut den tradisjonelle projektorlampen med høyeffektive laserlys, en teknikk vi tidligere har sett fra japanske Mitsubishi, som koreanerne nå ser ut til å videreføre. Selve bildebrikken er av DLP-typen fra Texas Instruments.

Laseren skal i følge LG ha en levetid på opptil 25.000 timer, omtrent 5 ganger lengre enn tradisjonelle projektorlamper. Projektoren oppgis å ha 1920 x 1080 pikslers oppløsning med en kontrast på 1.000.000:1, men støtter dessverre ikke 3D. Med i pakken følger det en 100 tommers skjerm, som til forskjell fra de fleste hjemmekinolerret har en svart overflate. LG hevder skjermen skal gi god kontrast selv i opplyste omgivelser.

 

 

Innebygd «Smart TV»

Laserprojektoren har innebygd TV-mottaker og HDMI-innganger. Laserprojektoren har dessuten trådløst internett, og kommer med de samme smartfinessene som LGs nye TVer. Noe som burde gjøre det til en smal sak å streame filmer via Netflix på storskjermen, for eksempel. LGs fiffige Magic Remote fjernkontroll er også inkludert.

Den korte kasteavstanden innebærer at projektoren kan monteres foran i umiddelbar nærhet av det andre audio/video utstyret ditt, noe som forenkler installasjon i «stuekinoen».

Prisen da? Det har vi ikke lykkes å finne ut enda, men vi forsøker å skvise nærmeste LG-representant for næmere info.

Test av 4 HD-projektorer:Epson, Infocus, BenQ og Optoma


 

 

 

Les videre
Exit mobile version