Kommende TV fra Apple får kamera og stemmestyring

Amerikansk nettmedium hevder å ha sett en prototype av Apples kommende HD-fjernsyn.

Den amerikanske bloggen Cult of Mac legger ny ved på det brennende bålet av rykter om en kommende flatskjerms-TV fra Apple. En ikke navngitt kilde tett på Apple hevder å ha sett en fungerende prototype av den kommende TV-en, og det blir ettersigende noe å glede seg til. Angivelig får den kommende TV-en både kamera til videochat (Apples Facetime) og samme stemmestyring, Siri, som vi allerede kjenner fra Apples iPhone 4S.

I følge Cult of Mac vil den kommende Apple-TV-en til forveksling likne firmaets eksisterende LED-bakgrunnsbelyste Cinema Displays, men vil være ”mye større”.

TV-ens kamera skulle være riktig sofistikert og blant annet ha ansiktsgjenkjennelse og være i stand til å zoome inn på brukerens ansikt og følge ham eller henne rundt i et rom, mens vedkommende beveger seg. Det gjør det mulig å sitte bekvemt i sin sofa og gjøre ringe opp en videosamtale i stedet for å stå helt tett mot TV-en. Ryktene om at Apple holder på å utvikle en TV har florert lenge, og det har blant annet også tidligere vært spekulert i at den nye TV-en kommer til å tilby brukerne en helt ny ”fritt valg”-modell, så man kan kjøpe adgang til TV-serier og film enkeltvis. Andre har gjettet på at Apple vil følge Netflix-metoden og tilby ubegrenset strømming av innhold via en abonnementsmodell.

Under alle omstendigheter ser analytikerne Apples kommende TV-apparat som en potensielt stor trussel mot de dominerende tilbydere av kabel- og satellitt-TV og deres pakkeløsninger, som tvinger seerne til å betale for mye innhold de i realiteten ikke ønsker.

Les videre
Exit mobile version