Fotball-EM med gigantiske bilder

BenQ klar for avspark med ”fotball-projektorene” W1110s og TH670s.

(Foto: Produsenten)

Når sommerens store sportsbegivenhet går av stabelen, er BenQ klar til avspark. To nye projektorer, W1110s og TH670s, har fått en egen Football Mode, som skal ”optimalisere bildeinnstillingene til driblingene på gressmatta med ultra-realistisk gjengivelse av hudtoner og et perfekt grønt gress i Full HD.”

BenQ lover oss å komme så tett på begivenhetene som mulig fra vår egen sofa. Allerede skal projektorene dra utnytte av god kontrast og lysstyrke, med naturlige farger. Og hvis storebror W2000 er noe å gå ut ifra, så er det meget lovende. Den vant nemlig vår test av projektorer under 10.000 kroner i april i år.

W1110 er den du skal velge om du i tillegg ønsker lyd med klarere kommentator og publikum, og dessuten den beste hjemmekinoprojektoren av de to. (Foto: Produsenten)

Gresset er grønnere
I tillegg har vi altså Football Mode, som skal optimalisere fargene til sportsbegivenheter. Vi vet ikke helt hva den gjør uten å ha sett selv, men i følge hjemmesiden skal den forbedre gjengivelse av gress og hudtoner. Det låter for oss som at den rett og slett forsterker noen områder i det grønne fargeregisteret. Tro det eller ei, men det er faktisk mye grønt i hudtoner også, og ved å dra opp dette, motvirker man inntrykket av at menneskene på skjermen er solbrent, dersom man øker fargemetningen til kunstige nivåer. Noe som er naturlig å tro at også blir gjort i ”Football Mode”, for å gi ekstra knalle farger.

W1110s har i tillegg Football Sound Mode. Denne projektoren har nemlig innebygd høyttaler, og med lydmodusen komprimeres lyden på en måte som gjør at både publikum og kommentator låter klarere.

TH670 er den rimeligeste «fotball-projektoren». (Foto: Produsenten)

Fleksibel installasjon
For øvrig har begge projektorene 1080p HD-oppløsning, og de er laget for å kunne tas frem innimellom når det er noen spesielle begivenheter du ønsker å se, og ikke nødvendigvis være fast installert i rommet. Dette takket være optisk linsejustering og såkalt ”Side Projection”, som automatisk justerer bildet riktig hvis du projiserer skrått inn mot lerretet eller veggen. Kortprojeksjonslinse gir dessuten større bilde fra kort avstand. Tanken er muligens at du skal kunne sette projektoren på bordet når fotballkampen begynner, og pakke projektoren bort igjen etterpå. Av samme grunn har projektorene høy lysstyrke, så du slipper å skru av lyset i rommet for å nyte kampen.

Hjemmekino
Ønsker du en projektor som i tillegg er bra på film, er det W1110s som gjelder. Fargehjul med 6 segmenter (RGBRGB), 6X hastighet for mindre ”regnbueeffekt” og et kontrastforhold på 10.000:1 for svartere svart når du demper belysningen i rommet. Den støtter i tillegg profesjonell ISFccc fargekalibrering, samt BenQ sitt Wireless Full HD-tilbehør, som gjør det mulig med trådløs overføring av 1080P-videosignaler – uten bildetap – på opptil 30 meters avstand.

Priser og tilgjengelighet
BenQ W1110s og TH670s kan kjøpes nå, til henholdsvis 8.990 og 6.990 kroner.

nordic.benq-eu.com

Les videre
Exit mobile version