55-tommers OLED-TV fra LG

LG løfter sløret av sine planer for TV-året 2012.

2011 er definitivt forbi, og TV-nyhetene for 2012 lar ikke vente på seg. På CES-messen i Las Vegas neste uke vil LG vise frem sin nye OLED-skjerm. Den nye 55-tommeren er bare 4 mm tykk og veier kun 7,5 kg.

OLED er en etterlengtet teknikk som bruker organiske lysdioder (Organic light emitting diode) i stedet for vanlige LCD-paneler med lysdioder bak. Her fjernes i praksis LCD-matrisen og man bruker i stedet et tett lag av lysdioder til å avgi både lys og farger. Fordelen er enda rikere farger, og ikke minst en kraftig forbedret kontrastgrad. OLED kombinerer det beste fra både LCD og plasma, i form av enestående kontrast og lysstyrke i kombinasjon med god betraktningsvinkel og responstid.

OLED har vært en utfordring å få til i større skjermformater, og har hittil vært forbeholdt smarttelefoner og mindre TV-skjermer. Nå kommer de større formatene for fullt, og det later til at vi får se mye OLED på CES-messen i år. Blant annet ryktes det at Apple vil komme til å ta teknikken i bruk på sin kommende TV, men om det skjer i år eller neste år, vil tiden vise.

Større skjermer med høyere oppløsning blir også en tydelig trend på CES-messen. LG viser frem en 84-tommer, riktignok med mer tradisjonell LED-teknikk, til gjengjeld har den hele 3840 x 2160 pikslers oppløsning, populært kalt Ultra Definition eller 4K. Med dobbelt så høy vertikal og horisontal oppløsning som en Full HD-skjerm kan nok LG-skjermen vise svært skarpe og sømløse bilder,vel og merke om kildematerialet er av tilsvarende kvalitet. Vi er spente på hvordan skjermen vil se ut med vanlig Full HD materiale i oppskalert form.

 

Les videre
Exit mobile version