Trippel-lansering fra Thorens

De har holdt på med platespillere lengre enn de fleste, og nå smeller de til med tre stykker i high-end-klassen.

Vinylsalget holder seg godt, det sammen gjør salget av platespillere, men det spørs om Thorens kommer til å selge i bøtter og spann av de nye 900-modellene.

En platespiller fra Thorens koster fire-femtusen kroner, men disse tre blir mye dyrere.

Spillerne ser tilsynelatende like ut, men det er utenpå. Innvendig bruker de hver sin utgave av et fjærende chassis, som skal absorbere vibrasjoner, og holde dem borte fra pickup-nålen.


Det fjærende opphenget holdes stabilt med små vekter og fjærene kan enkelt justeres fra utsiden, slik at man kan finstille de vertikale bevegelsene til opphenget.

De tre spillerne, TD 903, 905 og 907, er ellers likt konstruert med det samme dempede ytterkabinettet i lakk eller trefiner, og leveres med en Thorens TP 92 tonearm. Toppmodellen bruker en 10-tommers TP 88 med ett oppheng, så kalt uni-pivot.

De to enkleste spillerne bruker en glasstallerken, toppmodellen en aluminiumstallerken, og topplaten er en sandwich av aluminium og polyetylen.

TD 907 bruker en konisk polypropylen-membran mellom lageret til tallerkenen, og topplaten, og har i tillegg balanserte utganger.

Spillerne ventes å være i salg fra oktober 2015, prisene er estimert til 3500 Euro for TD 903, 6o00 Euro for 905 og 9000 Euro for toppmodellen 907.

 

 

Les videre
Exit mobile version