Toppsjefen forlater B&O

B&O-direktør Tue Mantoni takker for seg i slutten av juni.

(Foto: Produsenten)

Tue Mantoni har vært sjef for Bang & Olufsen i fem år. I juli takker han av og overlater sjefstolen til Henrik Clausen, som kommer fra Telenor.

I en pressemelding takkes Tue Mantoni for sit bidrag til Bang & Olufsen. Mantoni ble i sin tid ansatt med et løfte om å forbedre inntjeningen for den danske produsenten. I stedet har firmaet vært gjennom en rekke stormfylte år med nedskjæringer og røde tall. Et årelangt forsøk på å finne en kjøper til det 90 år gamle selskapet har heller ikke lykkes. Det skal imidlertid ikke dreie seg om noen oppsigelse. I pressemeldingen fortelles det at Mantonis avgang har vært planlagt i lengre tid, og at han selv ønsker å fratre stillingen.

«Bang & Olufsen er et fantastisk selska, og jeg har stor tro på dets fremtid. Jeg har ingen ønsker om å fortsette livet som toppsjef på nåværende tidspunkt. Fremtidsplanene mine omfatter et stort ønske om mer fleksibilitet, som vil gi meg mulighet til å vie mer tid til en rekke spennende oppstartsprojekter samt en håndfull styreverv i Danmark og utlandet,» sier Tue Mantoni i meldingen.

B & Os nye sjef, Henrik Clausen, kommer fra jobben som direktør for strategi og digital hos Telenor. Han har bodd i Asia de siste seks årene, men flytter hjem til Danmark når han tiltrer stillingen 1. juli.

Les videre
Exit mobile version